tiistai 8. tammikuuta 2013

Buranasta asiaa näin alkuvuoteen....

Tämä otti sitten vauhtia keskussairaalasta uuteen vuoteen ja aika pelottavissa merkeissä. Säikähdimme molemmat tosi paljon, sekä puoliso että minä.

Uuden vuoden päivänä käytiin syömässä ja tunsin silloin jo että olo oli hieman kuvottava. Ei oikein ruoka maistunut hyvälle ja aika paljon jäi syömättä. Lähdettiin kotiin ja päätin levätä, että jos vaikka olo paranisi. Jouduinkin seurustelemaan vessanpöntön kanssa ja oksensin pariin otteeseen ihan verta. En uskaltanut jäädä kotiin odottamaan seuraavaa aamua, niin kuin eräs tuttava lääkäri ehdotti vaan soitin yhteispäivystykseen, josta kehotettiin tulemaan heti. Ohitin yhteispäivystyksen sulavasti ja siinä sitten istuttiin sairaalan päivystyksessä. Verikokeita otettiin liuta ja neljä tuntia myöhemmin minulle ilmoitettiin että tiputukseen ja osastolle odottamaan seuraavan päivän akuuttia gastroskopiaa eli vatsalaukun tähystystä.

Valvomisen puolellehan meni se yö, kun oli niin huolissaan että mitä tämä nyt on. Ja seuraavana päivänäkin meni kello yhteen ennen kuin pääsin toimenpiteeseen. Vatsalaukusta ei löytynyt mitään mutta ruokatorvessa oli vuotavia ns. variksia eli suonikohjuja joita sitten käsiteltiin siinä samalla. Nyt on taas nostokielto päällä toimenpiteen takia, eli en saa nostaa viittä kiloa painavampaa kolmeen viikkoon.

Ja syyllinen tähän kaikkeen. Ihan yksinkertaisesti Burana, jota en edes ajatellut. että se on niin vatsalle paha. Flunssa kun on ollut päällä kuukauden päivät niin semmoista yhtä-kahta olen ottanut päivässä ja se on sitten herkistänyt näin pahasti. Burana-kieltoonhan minä jouduin tietenkin.

Nyt on olo ihan hyvä ja vuosi muuten alkanut mukavissa merkeissä. Kävin eilen neulomassa meidän kerholaisten kanssa ja lomaa odottelen tietenkin innolla.

Kiitos kaikista ihanista kommenteista saksikoristevaihdon tiimoilta. Seuraavalla kerralla Tuttuja Pistoja esittelee saatuja ja tehtyjä lahjoja. Siihen saakka halauksin! 

7 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Hui! Onneksi voit jo paremmin. Olen aika lääkekammoinen, enkä näemmä ihan turhaan =D Toivottavasti loppu vuosi sujuu rauhallisemmin!

♥ Sari ♥ kirjoitti...

No huh, sullahan on ollut äksöniä. Koitahan ottaa iisisti!

Anonyymi kirjoitti...

Särkylääkkeet tekevät kyllä monesti pahaa jälkeä ruuansulatuskanaviin ja suolistoon. Toivottavasti voit jo paremmin.

Kirsi kirjoitti...

Hui! Kuulostaa pelottavalta kokemukselta. Minä otin kerran flunssaan sellaisen Finrex poretabletin, siis yhden. Tuli vähän outo olo kurkkuun ja pian huomattiin, että kaulani oli turvoksissa. Pystyin kyllä ihan hyvin hengittämään. Soitin päivystykseen ja sanoivat, että tule sitten jos hengitys vaikeutuu. Luin Finnrexin pakkausselosteesta haittavaikutukset ja siellä lukikin, että erittäin harvinaista voi olla tuo minun oireeni. No, enpä ole sittemmin kyseistä lääkettä syönyt. Mieheni sitten otti Finnrexia useampana päivänä joskus flunssaansa. Hänellä tuli käsiin ihmeellisiä punaisia jälkiä. Työterveyslääkäri tulkitsi ne verenpurkauksiksi. Syyllisenä Finnrex. Kyllä me yritetään ilman droppeja selvitä, mutta joskus pn pakko jotain ottaa... Onneksi sinäkin tuosta selvisit ja vuosi on muuten alkanut hyvin :)

Anne kirjoitti...

Onpas harmillisen kenkusti alkanut siun uusi vuosi, mutta jatkohan onkin sitten vaan parempaa. =) Terkkuja oikein paljon. =)

Mari kirjoitti...

Auts, ei olisi tullut heti Burana mieleen tuollaisten oireiden aiheuttajaksi. Pistää kyllä miettimään, minä olen napannut Buranaa aika surutta lihasjumeihin.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hyi jaiks! Mä olisin kiljunu kauhusta! Mä kun joudun ottamaan ite Buranaa silloin, kun "oma" kipulääke on lopussa. Ja pikkkuisen itseäkin hirvittää aina joka kevät ja syksy, että mihin sitä joutuu, kun joskus on viikkoja, että ei tarvi ottaa yhtään tablettia, ja sitten taas niitä viikkoja, että joka päivä on otettava yksi, jos tahtoo, että koordinaatio pelaa.