maanantai 7. kesäkuuta 2010

Yhä tarinaa vedestä tai oikeastaan sen olemattomuudesta...Still telling you about water or rather beeing without it...

Perjantai ei ollut ihan niin ongelmaton kuin mitä suunnittelimme. Pääsimme lähtemään mökille vasta neljän jälkeen ja perillä kahden ja puolen tunnin ajon jälkeen olisi kieltämättä ollut kiva, jos kaikki olisi pelannut niin kuin pitääkin. Mutta ei. Vesipumppu ei edelleenkään suostunut nostamaan vettä kaivosta ja kaiken järjen mukaan sitä olisi siellä pitänyt jo olla. Ei auttanut muu kuin purkaa pakkas-suojat kaivon päältä ja kurkistaa sinne. Oli siellä vettä, oli todennäköisesti ollut koko kevään. Tikkaat kaivoon ja puoliso tutkimaan putkia ja takaiskuventtiiliä. Minä sydän kylmänä seuraan vierestä tietäen että minusta ei ole avuksi jos vahinko sattuu. Ja vikahan sieltä löytyi! Takaiskuventtiilihän siellä oli hajonnut, joten uusi tilalle ja uusi yritys. Hm! Ei vieläkään vettä! Puoliso alkoi olla jo huolestuneen näköinen ja iltakin painoi päälle. Mikä nyt neuvoksi? Olette varmaan ymmärtäneet että mökkimme on keskellä ei mitään, joten tiettyjä varaosia täytyy aina olla jemmassa, kuten nyt esimerkiksi tuo takaiskuventtiili. Seuraavaksi vaihtoon meni itse pumppu. Sekin löytyi jemmassa olevista varaosista. Minä aloin lämmitellä pesuvettä padassa, koska epäilin että tässä saattaisi mennä aikaa. Tunnin aherruksen jälkeen pumppu oli kuitenkin vaihdettu ja - vihdoin viimein - hanasta tuli kuin tulikin, ruskeaa tosin aluksi mutta kuitenkin - vettä!!!
***
Friday wasn´t so trouble-free as I had hoped for. It turned out, when we finally got to our cottage after two and a half hour drive that the water pump still couldn´t lift water from the well and we were almost 100 per cent sure that there was water in there. What now? Well, ladders in the well and DH aswell to check out what seems to be the problem. He finally found out that the backpressure valve was broken and when he replaced it, the problem ought to be solved. But no, still no water! You have probably understood by now that our cottage is in the middle of nowhere, so we have to have all sorts of spare parts ready, if something brakes down. At this moment DH started to look quite troubled and I started to warm up water in the big cauldron we have in the sauna. After a few minutes thinking, DH decided to replace the water pump aswell, because that seemed to be our last chance to get any running water that evening. And, believe it or not, after one hour work, the whole system was working and we had running water!
***
Muuten viikonloppu oli työntäytteinen, siivoamista sekä ulkona että sisällä. Ja tietenkin pistelyä, vaikka sillä saralla perjantai-illan rumba sekoitti hieman suunnitelmia. Ilma ennätti olla monena. Oli auringonpaistetta, sadetta, räntää, rakeita ja lunta, kuten tähän vuodenaikaan Lapissa on ihan tavallista. Ja kylmää!!!
***
The weekend was full of work, cleaning both outdoors and indoors. And of course, some stitching, even though the friday night activity with the water pump did make a little bit change in the plans. And as usual in Lapland this time of the year, sunny, rainy, snowy, haily... and cold!!!

Luontokin on jo herännyt. Rentukat kukkivat...
***
Natures beauty. The kingcup is blooming...Joet ja järvet ovat sulaneet...
***
The rivers and the lakes are free from ice and snow...
Mutta tunturista voi vielä löytää lunta...
***
But up in the hills there is still some snow left...
Mutta sitten pistelyihin. Viime viikolla postittelin tosiaan hys-hys juttuja ja tämä on yksi niistä jonka voin paljastaa. Pirjolla oli syntymäpäivä lauantaina ja pistelin hänelle muistikirjan kanteen tämän P-kirjaimen. Kangas 18 ct aida, lanka Atalien Rubis ja kirjain Veronique Maillardin kirjasta Alphabets anciens a broder au point de croix. Mukaan lähti myös lankaa, kangasta, Tildaa sekä kuninkaallista suklaata tulevien kuninkallisten häiden kunniaksi.
***
Over to the stitching. Last week I posted some secret stuff and this notebook was one of them. Pirjo had her birthday on Saturday and I stitched this letter P on a notebook for her. The fabric is 18 ct aida, the thread Rubis by Atalie and the design from the book Alphabets anciens a broder au point de croix by Veronique Maillard. I also sent some blossom-fabric, some thread, some Tilda and some royal chocolate to honour the future royal wedding.
***
Kiitos taas kaikista ihanista kommenteista, niitä on aina yhtä kiva saada ja lukea. Erityiskiitos Minnalle tooooosi hyvistä hermoista tämän meidän RR:n suhteen, olet kyllä ollut kärsivällinen. Tuttuja Pistoja palailee taas ensi viikolla asiaan, lauantaina vanhenen taas vuodella ja aion syödä kakkua. Siitä sitten lisää. Ihanaa alkanutta viikkoa, halauksin!
***
Thank you all again for your sweet comments. I allways enjoy to receive them and to read them. A special thanks to Minna for your patience!. Familiar Stitches is back again next week. On Saturday I get a year older again and have an intention to eat some cake. But more of that later on. Have a lovely week, with hugs!

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Onneksi saitte vettä tulemaan! Ja mukava kuulla, että Lapissa sataa vielä lunta, lähinnä siksi että annoin viikko sitten siskolle viiskymppislahjaksi villasukat, ja hän asuu Sodankylässä. :) Silloin vain helleviikolla 7 veljestä vääntäessäni tuli sellainen olo, että voiko näitä oikeasti antaa toukokuun lopussa, kun kesä on alkamassa... ;)

Hyviä synttäreitten odotuksia sinne päin, ja toivottavasti on hauskat juhlat ja hyvä kakku! :) Täällä on syöty koko viikonloppu 6-vuotiskakkua ja vielä olisi rippeet jäljellä tänään tuleville vieraille, ja siihen samaan syssyyn vielä isännän synttärijäätelötkin, kun osuu isällä ja pojalla niin lähekkäin nämä juhlapäivät. Sitten passaakin olla vaikka loppukesä paastolla. :D

Ulla kirjoitti...

Kyllä teillä on siellä ihanat maisemat. Karut, mutta niin kauniit! Hyvä että vettä alkoi tulemaan loppujen lopuksi.

Anne kirjoitti...

Ihanat maisemat ja onneksi vettäkin alkoi virrata. =) Osaava mies on hyvä olla olemassa. =) Miulkii on sellainen. =) Terkkuja teillens molempaisille! Ihana pohja muuten blogillasi. Oleks isse tehnyt?