torstai 7. huhtikuuta 2011

Vielä vähän pistelyä ja Tilda...

Osallistuin viime vuonna OUPSin laajennettuun synttärivaihtoon ja parikseni oli Onnetar arponut Helin. Kuinka ollakkaan olimme toisistamme tietämättä tuplaparit eli minä lahjoin Heliä ja hän minua. Ideanahan oli lähettää vuoden aikana kolme erillistä lahjaa ja vasta viimeinen paketti paljasti lähettäjän. Tässä pari ihanuutta jotka sain. Vasemmanpuoleisen sain aikaisemmin ja paketissa oli ohjeistuksena että varata paikka toiselle samantyyliselle työlle. Tein siis työtä käskettyä ja järjestin paikan.

Nämä ovat aivan ihanat! Pikkuruisilla yhden yli pistoilla kauniille tummansiniselle kankaalle. Kiitos Heli tuhannesti vielä kerran!
Tässä on sitten Tilda. Tämän on isomummoni hankkinut vuonna 1926 eli vanhalla rouvalla on ikää jo jonkin verran. Ystäväni on tarkistanut että rukki on harvinaisen hyväkuntoinen ikäisekseen mutta en aio häntä kuitenkaan käyttörukiksi ottaa. Tunnearvo on senverran suuri että armahdan hänet jo ansaittuun lepoon. Kaunis vanha käyttöesine jolla on aikoinaan kehrätty kilometreittäin lankaa. Oma mummoni ja äitini eivät enää jatkaneet tätä perinnettä, vaikka muita käsitöitä meillä on tehty aina. Äitini kertoi että hän osallistui kyllä lampaiden keritsemiseen ja villojen karstaamiseen. Yksi kalleimmista aarteistani on isomummoni neulomat lapaset, joihin hän on itse kehrännyt langan, mutta niitäkään henno käyttää.


Kaunis kiitos että piipahdit. Tervetuloa myös uudestaan. Tuttuja Pistoja toivon mukaan taas ensi viikolla.

3 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Upeat taulut ,tosi kova työ ollut noissa mutta kyllä lopputulos onkin sitten kaiken vaivan arvoinen.

Tilda on kauniisti ajan patinoima ja kun on vielä tarinakin tiedossa niin hän on Arvokas Vanharouva.
Eilen juuri ystäväni Sarin kanssa (Kukkatarha-blogi)juteltiin miten
tärkeää on pelastaa vanhoja kauniita (käyttö)esineitä ja aina parempi jos ne voi laittaa osaksi
sisustusta.
Juttu alkoi siitä kun löysin tosi
vanhoja
Riihimäen Lasin Ilves -ja Karhu
lasitölkkeja kirpparilla 10 E kpl kun netissä joku Antiikkiliike myi niitä 45 E !!!! kpl..no,huh huh.
Kyllä olis Mummoilla ihmettelemistä kun kuulisivat mitä heidän suolakurkku/hillopurkkinsa nykyään maksavat.

Toinen juttu oli
kun poikani 14v ihastui ikihyväksi löytäessään merkkifarkut kirpparilta 1 E kpl samalla hintaa osti myös komean punaisen retro-verkkaritakin ja onnellisena esitteli niitä kavereilleen facebookissa ja kavereistaan ne olivat
"tosi siistejä"
tai "cooleja" ! :D

Oikasti mahtava asenne näillä skeittaripojilla!!! :) :)

Heli kirjoitti...

Noita oli kiva pistellä, vaikkakin täytyy myöntää että lumihiutaleisiin kyllästyi sen jälkeen hetkiseksi. :D Aion joskus vielä tehdä samanlaiset itsellenikin, ovat kerta erittäin paljon minunkin makuuni ja kivaa vaihtelua keijutyön pistelemiselle.

Kiittelen nyt vuorostani siitä pistellystä pikkukoristeesta jonka sinulta sain - se pääsi heti käyttöön saksikoristeeksi ja sopii aivan ihanasti yhteen sini-valkoisten haikarasaksieni kanssa. Ensimmäinen saksikoristeeni. :)

Merja kirjoitti...

Tämä on justiinsa samanlainen kuin meillä joskus <3