tiistai 19. huhtikuuta 2011

Talvisia maisemiako tunturista...ja neulehaaveita...

Asiahan oli juuri niin kuin olin arvellutkin. Ensi viikonloppuna on pääsiäinen ja hiihtokelit Ylläksellä ovat kyllä aikalailla ohi. Tilanteen pelastaisivat enää kovat yöpakkaset, mutta viime viikonloppunakin oli yötäpäivää plussalla! Tykkilumipohjaiset rinteet kestävät jonkin verran paremmin ja laskettelijoita on jonkinverran mutta minä, viisi vuotta viimeksi lasketelleena en halua lähteä seikkailemaan. Sen sijaan vietimme ihanan lauantaipäivän uiden ja itseämme hemmotellen täällä ja syöden hyvin täällä. Suosittelen lämpimästi molempia. Kylpylä on iso ja kaiken maailman hilavitkuttimia itsensä hemmotteluun todella on. Kammarissa ruoka on aivan ihanaa ja annokset eivät ole todellakaan mitään fine dining´ia, kaksi ruohosipulinvartta ristissä vaan ihan reiluja ja kuitenkin maittavia. Minä söin siikaa valkoviinikastikkeessa, perunavihannespedillä ja puoliso porsaanleikkeen ranskalaisilla. Ravintolan sienikastike joka tulee esimerkiksi metsästäjänpihviin on myös kokeilemisen arvoinen, samoin maalaislohkoperunat. Nam! Tunturi alkaa olla paljas...

Vain rinteissä on enää lunta...


Pääsiäisenä taidan aloittaa Clapotiksen tästä, eli Chileläisestä Araucanía langasta. Ihanan tuntuinen lanka, 75 % villaa ja 23 % polyamidia. Käsinvärjätty sävy on kuvassa kyllä lähestulkoon oikea. 100 grammassa on noin 344 metriä eli laskeskelin että omistamani kaksi vyyhteä kyllä riittävät. KnitPron pyöröt mökkikassiin ja menoksi!


Matkakäsityönä vähitellen valmistuvat sukat ovat tässä vaiheessa. Edellisessä postauksessani kerroinkin että nämä ovat Tuulian käsinvärjättyä sukkalankaa. Teräosa on ihan sileää neuletta, 14 silmukkaa puikoilla, kantapää käänteinen ranskalainen ja vaikka se ei kuvasta erotukaan niin varsi neulotaan "rinsessa"-joustimena.
Tällä viikolla onkin ollut tarvetta matkakäsityölle kun oli paluu mökiltä, maanantaina taas vaihteeksi laboratoriokäynti ja tänään rautakauppakeikka Kemiin.
Torstaina suuntaamme pohjoiseen varustuksena sähkösaha, halkomakone ja oksasakset. On edessä puunkaatoa ja pikkupuiden tekoa. Toivottelen kaikille lukijoille Ihanaa Pääsiäistä. Levätkää, syökää hyvin ja pitäkää huolta läheisistänne. Tuttuja Pistoja palailee linjoille pääsiäisen jälkeen, toivottavasti myös levänneenä. Halauksin!

5 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Kiva, kun sinäkin taas päivität. :) Olen kyllä lukenut nämä aiemmatkin uudet päivitykset, mutten ole jaksanut kommentoida. Kone on sen verran hidas, että kun odottaa kommenttilaatikon avautumista, niin siinä ehtii virkata kerroksen jos toisenkin... ;) Sama juttu käynyt oman koneen päivityksen kanssa sen jälkeen, kun ostin uuden kameran, joka lataa kuvia koneelle puoli päivää, niin ei viitsi ihan joka silmukan tai piston jälkeen olla enää kuvia ottamassa ja bloggaamassa. :D

Kivoja neuleita olet täällä viime aikona esitellyt. :)

Hyvää pääsiäistä!

marjoriitta kirjoitti...

Hyvinhän sukka on edennyt, vaikka olet nautiskellut. Tämä sinulle oiken sydämestäni suon. Sama suunta on meilläkin torstaina, jahka duraselli kotiutuu Hämeestä. Otanpa mukaan erilaisia virikkeitä runsaasti. Hyvää pääsiäistä ja iloista vappua!

Marielisa kirjoitti...

Ihana väri tuossa matkakäsityössäsi!

Vaikka sulla tuntuukin listauksestasi päätellen olevan taas vaikka mitä mukaanotettavaa mökkireissulle, niin muistathan silti myös levätä? ;))

Oikein ihanaa Pääsiäisen aikaa teille molemmille! <3

Sulotar kirjoitti...

Ihania lankoja sinulla. Mielenkiinnolla odotan niiden valmistumisia. Oikein hyvää pääsiäistä sinullekkin. Minä menenkin ensi viikolla samaan kylpylään hemmottelemaan itseäni...

Mari kirjoitti...

Ihana kuulla sinusta, kiva kun bloggaat taas! Oletpas ollut ahkerana neuleiden kanssa.